‘Over Weer Gesproken’

2018 is het laatste jaar van ‘Over Weer Gesproken’. Van september tot en met november zijn nog een beperkt aantal data beschikbaar voor dit middag- of avondvullend programma.

Over Weer gesproken is een programma over weer en klimaat in relatie tot natuur, milieu en duurzaamheid. De thema’s worden op een leerzame, maar vooral luchtige en eigentijdse wijze gepresenteerd, ondersteund door muziek, unieke beelden en spectaculaire filmfragmenten. 

U ervaart onder meer hoe mensen vroeger het weer beleefden én voorspelden en wat we kunnen leren van dieren over het weer. Altijd al willen weten hoe de weersverwachting tot stand komt op TV en waarom het nog wel eens mis gaat? Léon Rademakers licht het toe in woord en beeld.

Op basis van de klimaatrapporten van het KNMI wordt een beeld geschetst van de gevolgen van de huidige klimaatverandering. Door de mondiale temperatuurstijging zullen de weersextremen ook in Nederland verder toenemen. Hoe je naderend noodweer kunt herkennen en wat je moet doen, maar vooral niet moet doen tijdens onweer komt in Over Weer Gesproken’ uitvoerig aan bod.

Speciale gast in het programma is een bekende Limburgse die op een bijzondere wijze het weer kan voorspellen. Het programma wordt afgesloten met de Weerquiz. De winnaar ontvangt een leuk L1 prijzenpakket.

Het programma duurt ca. 2 uur en wordt na een uur onderbroken door een korte pauze. De uitvoering kan plaatsvinden op een hiervoor geschikte locatie, zoals een ruime zaal of een gemeenschappelijke ruimte. Voor een optimaal zicht op het scherm zijn ruimtes met een bühne het meest geschikt. Mocht een bühne echter niet voorhanden zijn, dan zorgen wij voor een gepaste oplossing. Eveneens dragen wij zorg voor alle technische faciliteiten, zoals beamer + scherm en geluid. Het programma kan zowel ’s middags als ’s avonds worden uitgevoerd naar onderstaande tijden.

Middagtijden:

  • deel 1   : 13.30 – 14.30 uur*
  • pauze   : 14.30 – 14.45 uur
  • deel 2   : 14.45 – 15.45 uur

Avondtijden:

  • deel 1   : 19.30 – 20.30 uur*
  • pauze   : 20.30 – 20.45 uur
  • deel 2   : 20.45  – 21.45 uur

*Indien gewenst kan het programma 30 minuten eerder of later beginnen.

Nog een beperkt aantal data beschikbaar van september t/m november 2018.

Voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave: Contact