L1 Weerworkshops

Het L1 Weer is er voor U Naast de gebruikelijke rondleidingen bij L1 kunt u met uw bedrijf, school, vereniging of familie ook deelnemen aan Weerworkshops. Deze zijn uniek in hun soort en bieden u op een leerzame en interactieve wijze een kijkje achter de schermen van het L1 Weer. De Weerworkshops zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen eventueel in combinatie met een rondleiding worden geboekt.

Het L1 Weer is er voor U (60 minuten)

Voor groepen tot ca. 30 personen is er Het L1 Weer is er voor U. Een luchtige workshop waarin u zelf kunt ervaren hoe het is om weerman of weervrouw te zijn. Altijd al willen weten hoe het weerbericht op TV tot stand komt en waarom de weersverwachting nog wel eens de ‘mist’ ingaat? Léon Rademakers licht het toe in woord en beeld.

Limburg en het Veranderende Klimaat (60 minuten)

Volgens de laatste klimaatrapporten krijgt ook Limburg in toenemende mate te maken met extremer weer, zoals zwaardere buien, hittegolven en tijden van droogte. Wat de gevolgen hiervan zijn voor onze samenleving komt in Limburg en het Veranderende Klimaat uitvoerig aan bod. De presentatie wordt afgesloten met een korte rondleiding door de nieuws- en weerstudio. Maximale groepsgrootte ca. 30 personen.

Deze twee Weerworkshops zijn ook gecombineerd te boeken in sessies van 120 minuten.

Tarieven per Weerworkshop:

60 minuten: € 150,00 | 120 minuten: € 275,00

Voor meer informatie: excursie@l1.nl of +31 (0)43 8506090

Speciaal voor scholen of jongerenverenigingen, zoals sportclubs en scouting, zijn er twee educatieve Weerworkshops ontwikkeld, waarin de afwisseling van ervaren, handelen en presenteren centraal staat. Deze workshops zijn het meest geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Presenteer het L1 Weer 60 minuten

Tijdens deze workshop werken leerlingen in groepsverband onder meer aan het samenstellen en het uitvoeren van weerpresentaties (afhankelijk van de tijd-keuze). In de nieuwsstudio krijgen de leerlingen een uniek kijkje achter de schermen van het L1 weer en ervaren ze op een interactieve wijze hoe een weerpresentatie op TV tot stand komt.

Tarieven per Weerworkshop per groep tot ca. 35 leerlingen (exclusief vervoerskosten):

60 minuten: € 125,00

De L1 Weerwalkshop 120 minuten

Deze unieke Walkshop staat in het teken van de klimaat- en milieuverandering. Al wandelend door de natuur komen onder meer de gevolgen hiervan op de flora en fauna aan bod. Op basis van de vergaarde informatie gaan de leerlingen in de studio aan de slag hiermee. In de nieuwsstudio krijgen ze bovendien nog een uniek kijkje achter de schermen van het L1 weer en ervaren ze op een interactieve wijze hoe een weerpresentatie op TV tot stand komt.

Tarieven per Weerwalkshop per groep tot ca. 35 leerlingen (exclusief vervoerskosten):

120 minuten: € 225,00

Voor meer informatie: excursie@l1.nl of +31 (0)43 8506090