‘De natuur en het veranderende Klimaat’

Tot en met oktober 2019 volgeboekt!

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de mondiale opwarming een groot effect heeft op de ecologie en de verspreiding van organismen. Zo duurt het bloei- en groeiseizoen inmiddels een maand langer dan vijftig jaar geleden en is er een forse toename van het aantal teken, hetgeen weer gevolgen kan hebben voor onze gezondheid.

De klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de mens, maar ook voor de flora en fauna. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is reeds achterhaald. Kool- en pimpelmezen broeden steeds vroeger terwijl er dan nog relatief weinig voedsel is met alle gevolgen van dien.

In ‘De natuur en het veranderende Klimaat’ komen ook tal van natuurgerelateerde weerspreuken aan bod, worden de mooiste natuurgerelateerde weerfoto’s getoond en gaat er aandacht uit naar de laatste stand van zaken rondom de klimaatverandering. Aan de hand van weerfoto’s en filmpjes wordt stilgestaan bij het alsmaar extremer wordende weer dat ook weer gevolgen heeft voor de natuur.

Het programma duurt anderhalf uur en wordt na 45 minuten onderbroken door een korte pauze. De uitvoering kan plaatsvinden op een hiervoor geschikte locatie, zoals een ruime zaal of een gemeenschappelijke ruimte. Voor een optimaal zicht op het scherm zijn ruimtes met een bühne het meest geschikt. Het programma kan zowel ’s middags als ’s avonds worden uitgevoerd naar onderstaande tijden.

Middagtijden:

  • deel 1   : 13.30 – 14.15 uur*
  • pauze   : 14.15 – 14.30 uur
  • deel 2   : 14.30 – 15.15 uur

Avondtijden:

  • deel 1   : 19.30 – 20.15 uur*
  • pauze   : 20.15 – 20.30 uur
  • deel 2   : 20.30 – 21.15 uur

*Indien gewenst kan het programma 30 minuten eerder of later beginnen.

De presentatie kan worden uitgevoerd op elke hiervoor geschikte locatie. U kunt deze echter ook laten plaatsvinden bij L1 in Maastricht en combineren met een Weerworkshop,

Nog een beperkt aantal data beschikbaar in november 2019.

Voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave: Contact