De natuur en het veranderende Klimaat

Speciaal voor natuurgeïnteresseerden is er vanaf september 2017 ‘DE NATUUR EN HET VERANDERENDE KLIMAAT’.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de mondiale opwarming een groot effect heeft op de ecologie en de verspreiding van organismen. Zo duurt het bloei- en groeiseizoen inmiddels een maand langer dan vijftig jaar geleden en is er een forse toename van het aantal teken, hetgeen weer gevolgen kan hebben voor onze gezondheid.

De klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de mens, maar ook voor de flora en fauna. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is reeds achterhaald. Kool- en pimpelmezen broeden steeds vroeger terwijl er dan nog relatief weinig voedsel is met alle gevolgen van dien.

In ‘DE NATUUR EN HET VERANDERENDE KLIMAAT’ komen ook tal van natuurgerelateerde weerspreuken aan bod, worden de mooiste natuurgerelateerde weerfoto’s getoond en gaat er aandacht uit naar de laatste stand van zaken rondom de klimaatverandering. Aan de hand van weerfoto’s en filmpjes wordt stilgestaan bij het alsmaar extremer wordende weer dat ook weer gevolgen heeft voor de natuur.

Presentatieduur: 60 minuten (zonder pauze).

AANVULLENDE MOGELIJKHEDEN De presentatie kan worden uitgevoerd op een hiervoor geschikte locatie. U kunt deze echter ook laten plaatsvinden bij L1 in Maastricht en combineren met een Weerworkshop en/of met een rondleiding,

Ook is het mogelijk om de presentatie uit te breiden naar 2 x 45 minuten (met pauze). De presentatie wordt dan aangevuld met een nog nader te bepalen weergerelateerd onderwerp.

Beschikbaar: vanaf september 2017

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden: contactformulier